Leverantörer av betallösningar

Det finns ett stort utbud av betalningslösningar för dig som e-handlare. Faktum är att det kan ta relativt lång tid att utvärdera de olika betalningslösningarna, speciellt om man är ny i branschen. Det första man bör göra är att analysera sin verksamhet och jämföra kostnaderna för leverantörerna. Många företag med applikationer för säkra betalningar på nätet har olika avgiftsvarianter. Exempelvis kan vissa ha en hög startavgift medan andra tar ut högre avgifter för antalet transaktioner.

Man bör vidare granska de olika betalningsrutinerna. Vissa företag kanske ger dig pengarna dagligen samtidigt som det tar ut en högre avgift för varje transaktion. Detta är något man får granska från fall till fall. Är din e-handel i behov av hög likviditet kan det vara bra att få dina betalningar så fort som möjligt. Detta leder oss till en närliggande faktor som berör avtalstiden med betalningshanteraren. Vissa kan ha en avtalstid som både inkluderar uppsägningstid och bindningstid. En studie av de olika avtalsstrukturerna har visat att det finns en stor diskrepans vad gäller dessa faktorer.

Leveranssäkerhet

Som e-handlare bör man även granska företagens omdömen, vilket är något som går hand i hand med säkra betalningar. Använder dig du av ett företag med ett högt förtroende kommer även din e-handel växa i auktoritet. När man analyserar företagen bör man också ta hänsyn till den upptid som de historiskt sett har haft. Många lovar i princip ständig upptid med ytterst få avbrott per år. I verkligheten kan det dock se annorlunda ut. Som e-handlare bör man därför läsa, på exempelvis forum, för att se vilka som historiskt sett har haft många avbrott. Detta är något som kan skada både dina inkomster och förtroendet från kunderna.

En bra distributör av betalningarna ska vidare kunna se till att deras systemet är enkelt att integrera med e-handlarens. Slutligen bör man försäkra sig om att man kommer kunna ha en god kommunikation med leverantören. En leverantör kan ha väldigt goda omdömen, samtidigt som du känner att du inte får den hjälp du behöver när du konsulterar deras säljare. Du kan då inte heller försäkra dig om att de kommer hålla dig uppdaterad när du är deras kund.

Support

Se även till att kontrollera vilka supportalternativ de erbjuder och vilka öppettider de har. Betalningsleverantören behöver visserligen inte erbjuda generösa supporttider ifall de ger dig kontinuerliga uppdateringar samt levererar bra upptid. Sammanfattningsvis kan man konstatera att det finns ett antal faktorer att ta i beaktande. Det första man bör göra är att analysera sin egen verksamhet. Man bör exempelvis titta på vad man själv prioriterar och vad kunderna efterfrågar. Vissa kunder kanske prioriterar säkra framför snabba betalningar. Därefter bör man grundligt jämföra leverantörer.

Klarna är den betalningslösningen som dominerar den svenska marknaden. De erbjuder olika betalningssätt, vilket bland annat inkluderar möjligheten för kunderna att delbetala sina köp. Deras dominanta position har även gett deras varumärke en auktoritär position. Detta är något som du själv kan ta del av, förutsatt att deras villkor passar din verksamhet.

Lista på betallösningar