E-handelsjätten Amazon växlar upp

I USA har Amazon växlat upp och erbjuder sina kunder en helt ny tjänst. De har börjat leverera varor direkt från vissa butiker som de har samarbeten med. Du kan alltså klicka hem varor via Amazon hos de butiker de har samarbete med och få dina varor hemlevererade från närmaste butik samma dag. Är du dessutom primemedlem hos Amazon så kostar det inget extra om du handlar för över 250 kronor vid ett och samma tillfälle. Då Amazon nu är etablerade även i Sverige, huvudlagret ligger i Eskilstuna, så är frågan när även denna tjänst kommer till oss. Spännande är om det är de stora företagen som hoppar på först, eller de små. Många företag i Sverige har ju både e-handel och butiker, som till exempel jätten H&M eller det mindre företaget Ciggestore (deras butiker är supermysiga men finns idag inte på många orter). Kan små företag tjäna på det, att samarbeta med jätten Amazon? Amazon har fått en lite trög start i Sverige. Det kommer förmodligen lossna när fler inser att varorna levereras från Sverige och inte tar så lång tid att få hem i brevlådan.

Skärmar med framsträckta händer

Lämna en kommentar