Allt om Payson betallösning

Payson är en svensk betallösning som lanserades redan 2004 . Betallösningen används idag av flera stora företag i Sverige.  Payson fungera både för B2C och B2B. Det spelar alltså ingen roll om du betalar som privatperson eller företag då tjänsten är anpassad för båda. Idag används Payson av över 1 miljon svenskar, vilket gör det till en av de största betalningslösningarna  i Sverige. En av anledningarna till att den är så omtyckt är att den är så enkel att använda. Du kan antingen betala direkt eller få en faktura skickad till dig. Alla betalsätt finns på en och samma checkout, vilket är väldigt smidigt både för e-handlare och för slutkunder.

Fördelar med Payson Checkout

Den stora fördelen med Payson betallösning är att den är smidig att använda. Du som ska betala behöver inte ladda ner någon app eller skapa ett konto någonstans. När du ska betala på nätet väljer du bara Payson och sedan det betalsätt som du är intresserad av. Sedan får du fylla i alla dina uppgifter. Om du väljer faktura kommer den skickas till den mejl som du angav. Väljer du direktbetalning kommer den kopplas till ditt Swish och till ditt telefonnummer. Det är alltså väldigt enkelt att handla på nätet med Payson checkout. Om du går in på deras hemsida kan du även hitta lokala nätbutiker och stötta entreprenörer i närheten av där du bor. Du väljer bara din stad på kartan, sedan ser du samtliga butiker som använder tjänsten. En tredje fördel är att du kan använda tjänsten som privatperson om du ska sälja något privat. Då behöver du inte lämna ut ditt banknummer till köparen vilket kan vara lite känsligt. Kunden får istället en faktura i sin inkorg.

Betallösningar från Payson

Som företagare kommer du också tjäna mycket på att införa Payson e-handel till dina kunder. Det är positivt eftersom dina kunder kan välja mellan flera olika och säkra betalsätt. Det är dessutom enkelt att integrera Payson oavsett vilken typ av webbshop du har. Det kostar ingenting i startavgift och du får hjälp med hela processen. Om du har några frågor kan du dessutom kontakta kundtjänsten via telefon eller mejl. Om din butik växer med ökad försäljning kan du även utöka ditt samarbete vilket är väldigt smart. Det får du även hjälp med av din säljare. Du behöver inte starta en ny webbshop för att kunna integrera tjänsten. Du kan även byta om du redan har en existerande butik. De ser till att processen blir så smidig som möjligt. Du får även ett personligt företagskonto där du håller koll på allt som rör din butik. Dessutom kan du få hjälp med marknadsföringen vilket är ytterligare ett plus. Det är alltså en tjänst som lönar sig oavsett om du är privatperson eller företagare. De fortsätter dessutom att växa och utveckla sin tjänst regelbundet.

Flexibla betalsätt med Payson

Payson erbjuder en mängd olika betalsätt. När du befinner dig i kassan hos en webbshop behöver du bara välja Payson Checkout. Sedan klickar du dig vidare till det alternativ som du vill använda. Du kan byta varje gång du gör ett nytt köp beroende på vad som passar bäst för stunden. Om du vill betala varan på en gång är det bäst att använda det som kallas direktbetalning. Det kopplas till din Swish. Då behöver du bara öppna appen enligt instruktionerna och bekräfta betalningen med ditt BankID. Pengarna kommer då att dras direkt från ditt konto. Du kan även välja delbetalning och då få en faktura skickad till dig för varje månad. Detsamma gäller om du vill betala hela beloppet på en faktura vid ett tillfälle. Då görs vanligtvis en kreditupplysning på förhand. Fakturan skickas till den mejl som du uppger vid köpet. Sedan är det bara att betala den enligt instruktionerna innan förfallodatumet. Det är alltså en rad olika och flexibla betalsätt som ligger helt rätt i tiden. Dessutom går det skicka pengar till privatpersoner.

Mer om Payson

Förutom att använda Payson när du handlar på nätet kan du även ladda ner deras app helt kostnadsfritt i playstore. Då loggar du bara in med ditt BankID och har sedan tillgång till säkra betalningar och resten av deras tjänster. Om du vill skicka pengar till en annan privatperson kan du göra det via appen. Dock behöver du både personens e-post och telefonnummer. Det är väldigt smidigt om du ska sälja något och inte vill uppge känslig information. Då kan du istället använda deras betalningstjänst där pengarna skickas direkt. Det är också en trygg lösning. Payson är som sagt ett svenskt företag vilket betyder att de är under uppsikt av Finansinspektionen. De har sitt huvudkontor i Stockholm och ägs av ett annat företag som heter Svea. Om du skulle ha några frågor om deras tjänst kan du alltid vända dig direkt till deras kundtjänst. De är tillgängliga både på mejl och telefon under kontorstid. På hemsidan finns även en bra FAQ där du kan få svar på det mesta som rör tjänsten. Det gäller både dig som privatperson och som företagskund.

Läs mer om betallösningar