Micro-influencers ger högre ROI

Nasdaq spår att år 2040 kommer 95 % av alla köp göras online. Pandemin har skyndat på processen och det är framförallt den sociala shoppingen som har framtiden framför sig. Influencers är en ganska ny kategori av yrke och det är människor som påverkar andra människor i deras val av handel. Hela 87 % av kunderna säger att de påverkas i valet av vad de ska handla på sociala medier och med säkra betalningar som payson erbjuder kommer det att öka ytterligare. Det finns både micro- och macro-influencers. Med macro avses kändisar som har en väldigt stor skara följare på deras sociala kanaler, ibland miljoner. Däremot visar undersökningar på att micro-influencers ger ett bättre ROI för företagen. En micro-influencer är privatperson som ofta har under 10 000 följare men som istället har ett visst intresse vilket gör att den riktade reklamen går rätt och att personen bakom kontot känns som en vän. ROI betyder Return on Investment.

En person med betalkort framför dator

Lämna en kommentar